Pirinç Sirkesi Pirinç sirkesi, sağlık açısından pek çok fayda sunan değerli bir gıda ürünüdür. Özellikle Çin ve Vietnam'da yetişen beyaz ve yapışkan bir dokusu olan pirinçten elde edilir. Pirinç sirkesi, Japonya'da da üretilir ancak üretim süreci Çin ve Vietnam'dakinden farklıdır. Japonya'da pirinç sirkesi üretiminde esmer pirinç kullanılır ve yapım aşamasında bal ilave edilir. Japonlar bu üretim yöntemlerini atalarından öğrenmiş ve günümüze kadar sürdürmüşlerdir. Pirinç Sirkesi Faydaları Nelerdir?
Pirinç Sirkesi Nasıl Yapılır? Pirinç Sirkesi Malzemeleri
Pirinç Sirkesi Yapım Aşamaları Pirinci yıkayıp süzün. Ardından pirinci cam kavanoza koyun ve üzerine önceden kaynatılıp soğutulmuş suyu ilave edin. Son olarak iki adet nohudu da ekleyin ve kavanozun kapağını çok az hava alacak şekilde bezle kapatın. Bu sayede sirke asitlenme sürecinde gerekli havayı alacak ve içerisindeki olumsuz asitlerden arınacaktır. Ev yapımı doğal pirinç sirkesinin bekleme süresi 15 gündür. Bu süre zarfında sirkeyi karanlık bir ortamda bekletin. Süre dolduğunda pirinç sirkesi kullanıma hazır olacaktır. Sirkeyi cilt lekelerine uygulamak için pamuk kullanabilirsiniz. Geceleri yatmadan önce lekeli bölgeyi su ile temizleyin ve pirinç sirkesini hafifçe leke üzerine uygulayın. Düzenli kullanım halinde, bir ay gibi kısa bir süre içerisinde lekelerin gözle görülür bir şekilde kaybolduğunu fark edeceksiniz. |
Eslem07
27 Mayıs 2024 PazartesiBu sirkeyi yaptiktan sonra serin yerdemi bekletecez hergun karistirmaya gerek varmi
Cevap yazAdmin
27 Mayıs 2024 PazartesiMerhaba Eslem07,
Sirkeyi yaptiktan sonra serin ve karanlik bir yerde bekletmeniz iyi olacaktir. İlk bir iki hafta her gün karıştırmanız fermantasyon sürecini hızlandırabilir. Daha sonrasında haftada bir karıştırmanız yeterli olur.
Sağlıklı günler dilerim!
Ulunay
27 Mayıs 2024 PazartesiMerhabalar, sirkeyi yaptıktan sonra güneş görmeyen evde yada balkonda bir köşedeyse karıştırmanıza gerek olmadan muhafaza etmeniz en doğrusu olacaktır. Ağzını sıkıca kapatmanız yeterli olacaktır.
defne .s11
08 Mayıs 2024 ÇarşambaYa ben bu pirinç sirkesini yaptım içine nohutunu falan attım herşeyini eksiksiz yaptım ama 15 gün snra kullancaktım suyun üzeri küflenmiş iğrenç kokuyordu midemm bulandı o iğrenç seyi nasıl yüzümüze sürcez bişeyini yanlış yaptmda ondanmı öyle oldu acaba...&128528;
Cevap yazAdmin
08 Mayıs 2024 ÇarşambaMuhtemelen fermantasyon sürecinde bir sorun olmuş olabilir. Sirkenin yüzeyinde küf oluşmuşsa, bu genellikle ortamın steril olmaması veya hava ile fazla temas etmesinden kaynaklanabilir. Ayrıca, kullanılan malzemelerin temizliği de çok önemli. Sirkeyi kullanmadan önce bu gibi durumlara dikkat etmek ve gerekirse yeni bir parti yaparak daha dikkatli olmak en iyisi. Yüzünüze sürmeden önce sirkenin temiz olduğundan emin olmalısınız.
Soru Sor / Yorum Yap