Çökelek, sirkeyle yapıldığında gerçekten farklı bir lezzet elde ediliyor. Süt, sirke ve tuz gibi temel malzemelerin yanında bazı ekstra malzemeler eklemek de mümkün. Mesela taze yeşil soğan ya da baharatlar katmak, çökeleğin tadını zenginleştirmek için harika bir yol. Bir de hangi sütü kullanmak gerektiği önemli; inek sütü yaygın ama koyun sütünün verdiği yoğun tat da bir o kadar etkileyici. Acaba hangi süt ve sirke kombinasyonunu deneyenler daha farklı tatlar elde etti? Sirke çeşitleri arasında elma sirkesi ile yapılan çökelek gerçekten tatlı bir lezzet sunar mı?
Çökelek, sirkeyle yapıldığında gerçekten farklı bir lezzet elde ediliyor. Süt, sirke ve tuz gibi temel malzemelerin yanında bazı ekstra malzemeler eklemek de mümkün. Mesela taze yeşil soğan ya da baharatlar katmak, çökeleğin tadını zenginleştirmek için harika bir yol. Bir de hangi sütü kullanmak gerektiği önemli; inek sütü yaygın ama koyun sütünün verdiği yoğun tat da bir o kadar etkileyici. Acaba hangi süt ve sirke kombinasyonunu deneyenler daha farklı tatlar elde etti? Sirke çeşitleri arasında elma sirkesi ile yapılan çökelek gerçekten tatlı bir lezzet sunar mı?
Cevap yaz