Bu sirkeli el açması börek tarifini okuduktan sonra, gerçekten denemek istiyorum! Sıcak çayın yanında harika gideceğine eminim. Özellikle iç harcında farklı malzemeler kullanarak çeşitlendirmek fikri çok hoşuma gitti. Kıyma ve ıspanaklı denemek isterim. Hamurun dinlendirilmesi kısmı benim için önemli, çünkü böreğin çıtırlığını artıracak gibi görünüyor. Peki, sizce tereyağının yerine zeytinyağı kullanmak böreğin lezzetini etkiler mi?
Sirkeli el açması böreği gerçekten çay saatlerinde harika bir seçenek! İç harcını çeşitlendirme fikrin mükemmel, kıyma ve ıspanak kombinasyonları bence çok lezzetli olacaktır. Hamurun dinlendirilmesi, böreğin çıtırlığını artırması açısından önemli bir adım; bu nedenle zaman ayırman iyi olacak.
Tereyağının yerine zeytinyağı kullanmak, böreğin genel lezzetini etkileyebilir. Zeytinyağı, tereyağına göre daha hafif bir tat ve farklı bir aroma sunacaktır. Eğer zeytinyağının tadını seviyorsan, geçiş yapabilirsin; ancak klasik bir börek lezzeti istiyorsan tereyağını tercih etmek daha iyi olabilir. Her iki şekilde de denemeni öneririm, bu sayede hangi tadı daha çok beğendiğini görebilirsin. Afiyet olsun!
Bu sirkeli el açması börek tarifini okuduktan sonra, gerçekten denemek istiyorum! Sıcak çayın yanında harika gideceğine eminim. Özellikle iç harcında farklı malzemeler kullanarak çeşitlendirmek fikri çok hoşuma gitti. Kıyma ve ıspanaklı denemek isterim. Hamurun dinlendirilmesi kısmı benim için önemli, çünkü böreğin çıtırlığını artıracak gibi görünüyor. Peki, sizce tereyağının yerine zeytinyağı kullanmak böreğin lezzetini etkiler mi?
Cevap yazMerhaba Uran,
Sirkeli el açması böreği gerçekten çay saatlerinde harika bir seçenek! İç harcını çeşitlendirme fikrin mükemmel, kıyma ve ıspanak kombinasyonları bence çok lezzetli olacaktır. Hamurun dinlendirilmesi, böreğin çıtırlığını artırması açısından önemli bir adım; bu nedenle zaman ayırman iyi olacak.
Tereyağının yerine zeytinyağı kullanmak, böreğin genel lezzetini etkileyebilir. Zeytinyağı, tereyağına göre daha hafif bir tat ve farklı bir aroma sunacaktır. Eğer zeytinyağının tadını seviyorsan, geçiş yapabilirsin; ancak klasik bir börek lezzeti istiyorsan tereyağını tercih etmek daha iyi olabilir. Her iki şekilde de denemeni öneririm, bu sayede hangi tadı daha çok beğendiğini görebilirsin. Afiyet olsun!