Evde elma sirkesi yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Tamamen doğal hazırlanan ev yapımı elma sirkesi, sağlığa faydaları ile bilinen ve genellikle salatalarda kullanılan bir üründür. Elma sirkesi, bünyesinde barındırdığı bileşenler sayesinde vücuda birçok faydası olan bir sirke çeşididir. Cilt üzerinde, saçlar üzerinde ve vücut organları üzerinde oldukça olumlu faydalar sağlamaktadır. Doğal antiseptik, antibakteriyel ve antifungal özellik gösteren elma sirkesi, kişinin kolesterolü ve tansiyonu dengeleyebilir, vücuttan toksinlerin atılmasında fayda sağlar, mikropların yok olmasına yardımcı olur, vücutta oluşan iltihaplanmaların iyileşmesini sağlar ve vücudu vitamin ve minerallerle besler. Elma Sirkesinin Faydaları Elma sirkesi, sağladığı birçok sağlık faydası ile bilinir:
Ayrıca, elma sirkesi fazla kiloların giderilmesine de yardımcı olmaktadır. Fazla kilo problemi yaşayan kişilerin diyetlerinde elma sirkesi desteği almaları, vücuttan kiloların atılmasına büyük oranda fayda sağlayacaktır. Şimdi, elma sirkesi nasıl yapılır İbrahim Saraçoğlu usulü ile diyorsanız, işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin. İbrahim Saraçoğlu Tarifi ile Elma Sirkesi Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler
Elma Sirkesi Nasıl Yapılır İbrahim Saraçoğlu Tarifi Öncelikle elmalarınızı bol su ile yıkayın. Daha sonra kavanozu sıcak su ile yıkayın. Yıkanan elmaların sap ve çekirdek kısımlarını ayıklayarak bir kab içerisine doğrayın. Kavanozu yanınıza alın ve yarısına gelecek şekilde suyu doldurun. Kavanoz içerisindeki suya balı ilave edin ve karıştırın. Bal eriyene kadar karıştırdıktan sonra kavanoz içerisine tuzu da ekleyerek 1-2 tur daha karıştırın. Malzemeler tam olarak karıştıktan sonra önceden doğranan elmaları kavanoz içerisine ilave edin. Daha sonra kavanozun kapağını kapatarak serin bir yere kavanozu bekletmek için kaldırın. Eğer kavanozun kapağını kapatınca sirkenin çok keskin olacağını düşünüyorsanız beyaz bir tülbentle kavanozun ağzını kapatarak lastikle sıkıştırabilirsiniz. İşlemleri tamamladıktan sonra kavanozları serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin. Elma sirkesi yapımı için bu tarifi denemenizi öneririz. Hazırlanan elma sirkesini 2 ay beklettikten sonra kullanabilirsiniz. |
Müjde Ar
14 Nisan 2024 PazarMerhaba ben ilk defa yapacağım insallah olur kullanacak zaman sirkeyi süzecekmiyiz.
Cevap yazAdmin
14 Nisan 2024 PazarMerhaba Müjde Ar Hanım,
Evet, sirkeyi kullanmadan önce süzmeniz iyi olur. Böylece içerisindeki tortulardan ve istenmeyen parçacıklardan arındırmış olursunuz. Kolay gelsin!
Sevgiler,
Kemal
14 Nisan 2024 PazarHayır süzmenize gerek yok. Ancak tadının çok keskin ve ağır olduğunu düşünüyorsanız eğer süzebilirsiniz. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış.
Soru Sor / Yorum Yap