{ "title": "Sirkenin Faydaları", "image": "https://www.sirke.gen.tr/images/sirkenin-faydalari(1).gif", "date": "20.01.2024 14:09:23", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Sirkenin Faydaları, saymakla bitmez. Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan sirkenin insan vücuduna çok sayıda faydası bulunmaktadır. Bu faydaları sıralamadan önce sirke çeşitlerine kısada olsa değinelim. Ülkemiz başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde çeşitli meyvelerden sirke yapılmaktadır. Çoğu zaman turşu yapımında kullanılan sirke, salata ve soğuk mezelerde de kullanılmaktadır.

Sirkenin hamur işlerine çıtırlık verdiği fark edildiğinden bu yana çeşitli hamur işlerinde de kullanılan sirkenin bilinen 20 farklı çeşidi bulunmaktadır. Elma, armut, üzüm, frenk üzümü, ayva, balsamik, ardınç, kırmızı üzüm, bal, ada çayı, hurma, kayısı, nar, karahindiba, bektaşi üzümü, çilek, çoban üzümü, nane, ananas ve karanfildir. Sirkenin yapılış aşaması uzun zamanlıdır.

Sirkenin Faydaları Nelerdir?
Sirkenin insan hayatındaki yeri azımsanamayacak kadar önemlidir. Gerek bedenin iç organlarına gerekse cilt yüzeyine çokça faydası olan sirke tam bir şifa kaynağıdır.
" } ] }