{ "title": "Sirke Neye İyi Gelir", "image": "https://www.sirke.gen.tr/images/sirke-neye-iyi-gelir-5594.jpg", "date": "21.01.2024 11:23:40", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Sirke neye iyi gelir, hemen hemen bütün market raflarında bulunan sirke yemek harici farklı hastalıkların tedavisi içinde kullanılabilir. Yapılan araştırmalarda sirkenin birçok sağlık sorununa karşı iyi geldiğini, hastalıkların gelişme riskini azalttığı ortaya koymuştur. Baş ağrısı, böcek ısırığı, boğaz ağrısı gibi daha pek çok rahatsızlığa karşı kullanılan sirke, halk arasında yaygın şekilde ateş düşürücü etkisinden dolayı kullanılmaktadır. Cilt ve saç sağlığı içinde yaygın şekilde kullanılan sirke neye iyi gelir, yazımızın devamında detaylı şekilde bulabilirsiniz.

Sirke neye iyi gelir?

Kan şekeri: Sirke glisemik indeksi düzenleyici etkisi sayesinde vücutta kan şekeri düzeyini ayarlar. Glisemik indeksi azaltarak metabolik sürecin dengelenmesini sağlar. Sirke keskin bir madde olduğu için mutlaka seyreltilerek kullanılmalıdır. Bal ya da suyla seyreltilerek kullanılan sirke, şeker hastalığı için oldukça faydalıdır. Ancak aşırı ve bilinçsiz kullanımdan kaçınılmalıdır. Günlük 2 yemek kaşığı kadar kullanmak diyabet hastaları için yeterlidir. Sirkenin faydalarından yararlanabilmek için mutlaka organik olanı tercih edilmelidir.

Sedef hastalığı: Sedef hastalığı dünya genelinde pek çok kişiyi etkileyebilen bir cilt rahatsızlığıdır. Kronik bir hastalık olan sedef hastalığının tedavisi için kesin bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Uzmanlar tarafından tedavide alternatif olarak sirke önerilir. Sirke sedef hastalığına karşı iyi gelir.

Cilt sağlığı: Cilt sağlığı için etkili bir alternatif olan sirke, cilt sağlığı için hazırlanan maskelere ilave edilerek kullanılabilir. Cildi temizler, cildin sıkılaşmasını sağlar, gözenekleri açar. 1 tatlı kaşığı balın içine 1 çay kaşığı sirke eklenerek karıştırılır. Elde edilen karışım cilde tatbik edilir. Düzenli olarak haftada bir defa uygulandığında cildin pürüzsüz ve yumuşak görünmesini sağlar.

Kilo kontrolü: Sirke kilo vermek içinde toplumda yaygın şekilde kullanılan bir üründür. Sebze ve meyvelere karıştırılarak kullanılabileceği gibi suya ilave edilerek de içilebilir.

Ayak sağlığı: Bir leğen içine su doldurulur ve içine 1 su bardağı kadar su eklenerek ayaklar bu suyun içine 20 dakika bekletilir. Sirkeli su ayak yorgunluğu ve ayaktaki kötü kokuyu giderir.

Kabızlığa iyi gelir: Pektin içeren elma sirkesi bağırsak hareketlerinin kolaylaşmasını sağlar. Pektin suda çözülebilen bir liftir. 2 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 su bardağı suyun içine eklenip gün içinde 2 defa içilir. Kabızlık problemine anlık çözüm getirilmiş olur.

Öksürük ve soğuk algınlığı: Sirke öksürük, boğaz ağrısı gibi soğuk algınlığına bağlı gelişen hastalıklar için kullanılabilir. 1 çay kaşığı bal, bir çay kaşığı elma sirkesi 1 su bardağı sıcak suyun içine eklenerek karıştırılır. İçine bir miktar zencefil eklenerek karışımın etkisi arttırılabilir. Elde edilen karışım günde 2-3 defa içilebilir.

Enfeksiyon: Antiseptik etkisi bulunan sirke, vücudu bakteri ve mantarlara karşı korur. Sirke, kulak enfeksiyonu, mesane enfeksiyonu ve vajinal enfeksiyon için etkili bir çözümdür. Kulak enfeksiyonuna karşı sorunlu kulağın etrafı sirkeyle silinebilir.

Krampa karşı iyi gelir: Özellikle geceleri bacaklara giren kramp çoğu kişinin kâbusu olmaktadır. Sirke mineral bakımından zengin içeriğe sahiptir ve şiddetli gelişen krampları hafifletir. Kramp oluştuğunda bir miktar suyun içine sirke eklenip kramplı bölge bu suyla silinebilir.
" } ] }