{ "title": "Sirke Mayası", "image": "https://www.sirke.gen.tr/images/sirke-mayasi-5786.jpg", "date": "19.01.2024 03:24:54", "author": "serhat tonbul", "article": [ { "article": "Sirke mayası, sirkenin oluşumunu sağlamak için gereken maddedir. Sirke genelde hazır aldığımız için çoğumuz sirke mayasına yabancı olmaktayız. Ancak sürekli sirke yapanlar için sirke mayası oldukça bilinen bir kavramdır. Sirke mayasına, sirke anası da denilmektedir. İlk sirke yaptığınızda elinizde maya yok ise bal ile sirkeyi kurarsınız. Bu sirke yapımı sonucunda sirkenin üzerinde bir tabaka meydana gelmektedir. İşte bu sizin sirke mayanız olacaktır. Bir sonra kuracağınız sirkede bunu kullanabilirsiniz. Ancak çok uzun süre dayanabilen bir ürün değildir. Sirke mayasını buzdolabınızda ya da çok sıcak olmayan serin bir ortamda muhafaza edebilirsiniz.