{ "title": "Limon Sirkesi", "image": "https://www.sirke.gen.tr/images/Limon-Sirkesi-48.jpg", "date": "19.01.2024 02:12:44", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Limon sirkesi, limon sirkesi doğal bir antibiyotiktir. Vücudun direncini artırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve C vitamini eksikliğinden kaynaklanan hastalıklar için son derece faydalıdır. Herkesin bildiği sirke türleri genelde elma ve üzüm sirkesidir. Limondan sirke olur mu demeyin ve bu mucizevi tarifi sağlığınız için mutlaka deneyin. Ayrıca kilo vermek isteyenler içinde mutlaka kullanmaları gereken bir tarif. Metabolizmayı hızlandırarak ve vücudu alkali hale getirerek hem formda kalmanızı hem de kilo vermenizi sağlıyor. Limonun en önemli kısmı kabuğun altındaki beyaz kısmıdır. Kansere karşı tam bir koruyucudur. Özellikle bayanlarda görülen meme kanseri için bulunmaz bir mucizedir. Metabolizmayı hızlandırarak enerji verici özelliğe sahiptir. Nezle ve grip gibi rahatsızlıklarda burun akıntısını rahatlatır ve damar tıkanıklığına son derece iyi gelir. Bu sirkenin yapılışı ok kolay olup sağlığınıza getireceği faydaları düşündükçe bunca zaman bu nimetten mahrum kaldığınıza çok üzüleceksiniz. Bu sirkeyi çorbalarınızda, salata da ya da sulandırarak içmek sureti ile tüketebilirsiniz. Aç karnınıza içmemeye özen gösterin.

Limon sirkesi için gerekli malzemeler
Limon sirkesi nasıl yapılır?

10 adet limonu tıpkı mandalina soyar gibi kabuk kısımlarını alacak şekilde soyalım. Soyma işlemi sırasında beyaz kısmı fazla kesmeden yüzeysel olarak soymaya dikkat edelim. Dış yüzeydeki sarı kısmı elimizle soyduktan sonra metal bıçak ya da herhangi bir şey değdirmeden elimizle limonları küçük parçalara ayıralım. Çekirdeklerini kesinlikle çıkarmayın içinde kalsın. Çıkan çekirdekler olursa da atmayalım kavanoza ekleyebiliriz. Limon çekirdeklerinin içeriğinde çok fazla miktarda vitamin bulunmaktadır ve çekirdeklerin sirkeyi acıtması gibi bir durum olmaz. Limonları cam bir kavanoza koyduktan sonra elmaları da küp şeklinde doğrayarak ılıtılmış suyunu ekleyip tuzunu atalım. En son olarak evde yapılmış doğal bir sirke tercih edersek daha iyi olur. Ama bulamaz isek marketlerde satılan ve özellikle cam şişede olan kaliteli sirkelerden tercih etmemiz gerekir. 1 fincan sirkeyi de ekledikten sonra bir tahta kaşık yardımı ile güzelce karıştıralım. Kesinlikle metal olan bir kaşık değdirmeyelim. Kavanozun ağzını bir tülbent ya da temiz bir bez ile kapatalım. Bir lastikle bezi sabitleyelim. Evin bir köşesinde 20 gün süresince bekletilmelidir ve her gün tahta kaşıkla bir sefer karıştırılması gerekiyor. Sirkemizin olmaya başladığını limonların dibe çökmesinden anlayabiliriz. 20 günün sonunda bir tülbent ile süzerek cam bir şişeye dolduralım. Tadına bakarsanız ekşimtırak bir tada sahip olduğunu görürsünüz. Şişeye aldığımız sirkenin ağzını yine bir bezle kapatalım. Çünkü fermentasyon süreci devam edecektir. Kavanozu serin ve güneş almayan bir yerde tutalım.
" } ] }