{ "title": "İncir Sirkesi", "image": "https://www.sirke.gen.tr/images/incir-sirkesi-2879.jpg", "date": "20.01.2024 21:34:01", "author": "nilüfer berk", "article": [ { "article": "İncir sirkesi, kuru incirden yapılan bir sirke türüdür. Genelde elma ve üzüm sirkesi bilinip kullanılmakla beraber aslında limondan portakala, nardan ayvaya bütün kuru ve yaş meyvelerden fermantasyon sonucu sirke elde edilebilir. Marketlerde satılan sirkeler, yüksek ısılarda pastörize edilmiş sirkelerdir. Bu kadar yüksek ısıya maruz kalmalarından ötürü de neredeyse tüm faydalı özellikleri kaybolmaktadır. Organik olarak satılan sirkeler ise normalden 3 kat daha pahalıya satılmakta olduğundan maalesef kısıtlı olarak kullanılabilmektedir. İncir sirkesi evde kolaylıkla yapılabilecek bir sirkedir. Geleneksel olarak kullanılan elma ve üzüm sirkelerinden çok daha farklı bir kokusu ve tadı vardır. Meyvenin gerçek kokusu ve tadı sirkeleşme esnasında kaybolmaz. Ne çok ekşi ne de çok tatlı olduğundan rahatlıkla salata sosu olarak kullanılabilir.