{ "title": "Hurma Sirkesi", "image": "https://www.sirke.gen.tr/images/hurma-sirkesi-8777.jpg", "date": "21.01.2024 15:08:05", "author": "gamze aksay", "article": [ { "article": "Hurma Sirkesi, hurma meyvesinden üretilir. Hurma sirkesi elma ve üzüm sirkesine göre daha hoş bir tada ve kokuya sahiptir. Doğu ülkelerinde daha çok tüketilir ve dini inançlara göre de şifalı olmasıyla öne çıkar. Bu nedenle tüketilmesi tavsiye edilir. İsterseniz bunu evde zahmetsiz bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Hurma sirkesi yapımı; aktardan aldığımız hurmalar temizlendikten sonra cam bir kavanozun içine dörtte birine denk gelecek bir şekilde yerleştirilir. Kavanozun tamamını doldurmayacak şekilde su ilave edilir. Üzerine tülbentle kapattığımız kavanoz 40 gün kadar güneş almayan bir yerde bekletilir. Kırk gün sonunda süzülür cam bir kavanozda saklanmaya devam edilir. Artık hurma sirkemiz hazır.

Hurma sirkesi nasıl kullanılır; tadı ve hoş aromasıyla salatalarda kullanılabildiği gibi diğer sirke çeşitlerine nazaran keskin olmadığı için yemeklere de eklenebiliyor. Ayrıca bal ve pekmez ile karıştırılıp içecek olarak tüketilebilir. Faydaları düşünüldüğünde, hazır bulamasanız bile hurma sirkesini evde yaparak tüketmeniz yerinde olacaktır.

Hurma sirkesi faydaları; cildin daha güzel ve parlak olmasını sağlar, bağışıklık sistemini güçlendirir, zihin yorgunluğunu alır ve açık yaralara sürüldüğünde iyileştirdiği düşünülür.
" } ] }