{ "title": "Feridun Kunak Elma Sirkesi", "image": "https://www.sirke.gen.tr/images/feridun-kunak-elma-sirkesi-4937.jpg", "date": "19.01.2024 06:51:02", "author": "Kadriye Özen", "article": [ { "article": "
Feridun Kunak Limon Sirkesi, Limon sirkesi çok mükemmel bir nimettir. Allah'ın verdiği bu nimeti herkes hem yapsın hem de herkes bu sirkeyi kullansın. Vücudun direncini arttıran ve C vitamini barındıran hastalıklara çok iyi gelen çorbalara, salatalara sıktığımız bir meyve türü olan limon çok faydalıdır.

Ferudun Kunak limon sirkesi yapılışı da oldukça basittir. Ferudun Kunak limon sirkesi için 10 tane limon lazım. Bu 10 tane limonun dışında bulunan sarı kısmı soyulur. Soyarken beyaz kısmı fazla kesmeden yüzeysel bir şekilde sarı kısmı soyduktan sonra küçük küçük parçalara halinde bölünür ve limonların çekirdekleri de kesinlikle çıkarılmaz. Limonun çekirdeğinde bile çok miktarda vitamin barındırdığı bilinmektedir. Limonun çekirdeği hiçbir şekilde sirkeyi acı yapmaz. Limonun beyaz olan kısmı kansere karşı çok büyük bir koruyucudur. Bilhassa bayanlar da görülen meme kanserine karşı çok büyük bir koruyucu ve etken bir şekilde görev yapar. Limon sirkesi metabolizmanın hızlanmasında etkin rol oynar, bağışıklık sistemlerini güçlendirir, grip, nezle ve burun akıntısından kurtarır, damar tıkanıklığına çok iyi gelir, kilo vermenize de yardımcı olur.

Ferudun Kunak limon sirkesini yaparken 5 litrelik cam kavanozun içine limonları sıkıp sıkıp bırakıyoruz. Daha sonra 3 litre kaynamış olan suyu ılıktan sonra kavanozun içine ilave edin, sonra yaklaşık bir yemek kaşığı veya bir tatlı kaşığı kadar doğal tuz ilave edin. En önemlisi de sirkenin mayası diye bildiğiniz, güvendiğiniz elma, üzüm veya herhangi piyasada satılıyor olan bir sirkeden ve özellikle de cam kavanoz da içinde bulunan sirkeden bir kahve fincanı kadar alıp yapmakta olduğunuz limon sirkesinin içine ilave edin daha sonra karıştırmaya başlayın. Bu işlemler tamamlandıktan sonra da arada bir karıştırmaya devam edin. 20-30 gün kadar beklemesi gerekmektedir. Arada sıra da karıştırmaya devam edin bu arada kavanozun içinde küflenmeler meydana gelebilir, bu hiç sorun değil yine de karıştırmaya devam edin. Kavanozun içinde bulunan limonlar tamamen dibine çöktükten sonra limon sirkeniz hazır demektir. Limon sirkesinin tadına bakmayı ihmal etmeyin sirkeden ekşimtırak bir tat alacaksınız. Hazırlamış olduğunuz limon sirkesinin ağzını kesinlikle kapatmıyoruz. Kavanozun ağzını bir bezle kapatıp lastik yardımıyla bağlıyoruz ki içerisine bir şey düşmesin ayrıca limon sirkesi hava alarak fermantasyon yapabilsin. Özellikle kavanozu serin ve güneş görmeyen bir odada veya kiler gibi bir yerinde bulundurmakta hiçbir sakınca yoktur. Fakat limon sirkesini bulundurduğunuz ortam kesinlikle çok serin olmak zorundadır.
" } ] }