{ "title": "Elma Sirkesi Yapımı", "image": "https://www.sirke.gen.tr/images/elma-sirkesi-yapimi-3042.jpg", "date": "21.01.2024 02:21:37", "author": "Gamze Şimşek", "article": [ { "article": "Elma Sirkesi Yapımı, Elma sirkesi taze elmaların fermantasyonu yoluyla yapılan bir üründür. Bütün ev hanımlarının en sık kullandığı ev malzemelerinden biri şüphesiz elma sirkesidir. Hem beslenme amaçlı hem de ev temizliği amaçlı çok yönlü bir ev yardımcısıdır. Elma sirkesi ev işlerinde kullanılmasının yanı sıra sağlık alanında da kullanılmaktadır. Cilt temizliğinde, ciltte oluşan lekeler ve yaraların iyileşmesinde, sivilce ve aknelerin iyileşmesinde de kullanılmaktadır. Elma sirkesinin faydaları, içerisinde var olan vücuda detoks yapan ve sindirimi kolaylaştıran bir çeşit bakteriye dayanmaktadır. Elma sirkesi Buna ek olarak da potasyum, magnezyum, kalsiyum, bakır ve demir açısından çok zengin bir üründür.

Elma Sirkesi Yapımı Malzemeleri
Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?

Elmaların kabukları birazcık kalınca soyulur ve kavanozun içine bırakılır. Daha sonra ise su, tuz ve şeker eklenerek kavanozun ağzı kapatılır. Bir süre tuz ve şeker eriyinceye kadar güzelce çalkalanır. 10 gün ışık almayan karanlık bir yerde bekletilir. 10 günün sonunda elma sirkesi kullanıma hazırdır.

Elma Sirkesi Yapımı püf noktaları

Elma sirkesi yapımında mutlaka temiz içme suyu kullanılmak zorundadır. Sirkenin 10 gün bekleyeceği yer karanlık ve kutu bir yer olmasına özen gösterilmelidir. Kavanoz ara ara açılıp kontrol edilip, karıştırılıp tekrar kapatılmalıdır. Elma sirkesi ne kadar çok beklerse o kadar çok kendine özgü bir tat ve kalite oluşturur. Eğer bu tat ve kaliteyi arttırmak isterseniz; 15-20 gün süreden sonra karışımı süzüp, oluşan sirke içine iki üç tane nohut, az miktarda kaya tutu, bir parça ekmek atarak kavanozun ağzını kapatarak 40 gün bekletilmelidir. Daha sonra süzülmelidir.

" } ] }