{ "title": "Elma Sirkesi Ph Değeri", "image": "https://www.sirke.gen.tr/images/elma-sirkesi-ph-degeri-5126.jpg", "date": "19.01.2024 08:49:32", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "
Elma Sirkesi Ph Değeri; Elma sirkesini faydaları saymakla bitmez. Başlıca birkaç özelliğinden bahsetmek gerekirse, bedendeki mukus sıvısını azaltır, bakteri ve mikropların çoğalımını engeller, bundan dolayısa kışın hastalıkların engellemesine ya da hafif bir şekilde atlatılmasında büyük fayda sağlar. Elma sirkesinin, özellikle de evde yapılmış organik olanı ve pastörize veya rafine edilmemiş olanı oldukça tavsiye edilmektedir.

MÖ 400'lü yıllardan beri, insanların hayatında olan elma sirkesi, hastalıkları önleyici, bağışıklık sistemini güçlendirici etkileriyle bilinmektedir. İçinde fosfor, magnezyum, demir, kalsiyum, A vitamini, E vitamini, C vitamini ve B6 vitamini barındırmaktadır. Ayrıca beta kroten ve pektin de içerir. Elmanın şekeriyle beslenmekte olan maya, şekeri ilk olarak alkole, daha sonra da asetik aside çevirmektedir. Bu sıvının pastörize edilmesi gerekmez çünkü, içerisinde bakterilerin üremeyeceği kadar düşük pH'ı bulunmaktadır. İç organların kendi kendini temizlemesine yardımcı olmaktadır. Özellikle karaciğer, böbrekler ve idrar kesesi bu durumdan etkilenir.

İnanılması zor olsa da limon gibi organik elma sirkes de kan pH'ını alkali hale getirir. Yani asit olmalarına rağmen, hazım esnasında kanın pH'ını fazlalaştırır. Bu şekilde asidik ortamdan beslenen kanser, beslenemez hale gelir.
" } ] }