{ "title": "Elma Sirkesi Nasıl İçilir", "image": "https://www.sirke.gen.tr/images/elma-sirkesi-nasil-icilir.gif", "date": "21.01.2024 07:26:32", "author": "Abdultaha DEMEZ", "article": [ { "article": "
Elma Sirkesi Nasıl İçilir? Elma sirkesi birçok derde deva bir şifa kaynağıdır. Ama bu mucizevi içecekten faydalanmak istiyorsak sirkeyi doğal olarak elde etmeliyiz. Hazır olarak elma aldığımız sirkeler ne yazık ki şifa verici olarak bildiğimiz sirkelerden çok uzaktır. Elma sirkesi her hastalık grubu için farklı bir şekilde uygulanmalıdır. Bunun için elma sirkesi nasıl içilir sorusunun cevabını birkaç hastalık için ermeye çalıştık.

Kolesterolle Mücadelede

Müller elma sirkesinin sıvıların ve besinlerin bağırsakta emilimini yavaşlatan, suda çözünen bir lif olan pektin açısından oldukça zengin olduğunu ve pektinin sindirim sisteminde ilerlerken bağırsaklara yapışarak kolesterol emilimini azalttığını bildiriyor. Eğer kolesterolünüz yüksekse her yemekten önce ballı elma sirkesi içerek kolesterolünüzü normal seviyelere çekebilirsiniz. Hatta sirkeyi meyve ve sebze suyuna da karıştırarak içebilirsiniz.

Anemik Durumlarda

Sirkeye anemiye karşı iyi gelen B12 vitaminini, demiri ve folik asidi vücudun kolayca emebileceği bir şekilde barındırır. Bunun için ılık ballı suyun içine bir tatlı kaşığı elma sirkesi koyup içmeniz yeterlidir.

Astım ve Solunum Yolları Hastalıklarında

Bu durumlarda bal ve elma sirkesi karışımı iyi sonuçlar vermektedir. Buğday balı daha tesirlidir. Bir kaşık sirke bir kaşık balla karıştırılarak ılık suya ilave edilir. Günde üç dört defa içilir. Bir tülbent veya mendil sirkeye batırılarak bilek içine sabitlenir.

Yüksek Ateş Durumlarında

Bir ölçü sirke beş ölçü suyla karıştırılır ve bu karışım vücuda kompres yapmak ve sarmalamak için kullanılır. Bu uygulama ateşi düşüreceği gibi toksinlerin deri yoluyla vücuttan atılmasına da yardımcı olur.

Ayak Sağlığı için

Bir leğen ayak hizasına kadar soğuk suyla doldurulur bu suyun içine bir bardak elma sirkesi konulur ve bir miktarda işlenmemiş deniz tuzu ilave edilir. Ayaklar bu karışımın için hareket ettirilir.

Varis Şikâyetleri için

Bacakları elma sirkesi emdirilmiş bir bezle sarılarak yukarı kaldırılıp dinlendirilir. Bu esnada bir tas suya bir yemek kaşığı elma sirke ilave edilmiş ılık su ilave içilir. Rahatlatma etkisi oluşturması için de bir yemek kaşığı bal eklenir. Rahatlama hemen hissedilir. İyileşmede birkaç hafta içinde görülecektir. Bu uygulamayı günde bir veya iki defa yarım saatlik sürelerle uygulanır.

Baş Ağrısı Durumlarında

Bir püskürtücü şişesine su ve elma sirkesi koyup karıştırılır. Karışım etrafa püskürtülüp koklanır. Alına ve şakaklara elma sirkesiyle masaj yapılır ya da orta büyüklükte bir kese kağıdının dibi elma sirkesiyle ıslatılır ve aşçı şapkası gibi başa takılır.

Boğaz Ağrısı Durumlarında

Bardağın dörtte biri kadar bal, dörtte biri kadar elma sirkesi karıştırılır. Bu karışım her dört saatte bir bir yemek kaşığı içilir ya da bu durumda gargara olarak da elma sirkesi kullanılabilir. Yarım tas elma sirkesi bir tas suyla karıştırılır. Karışıma bir tutam karabiber ve bir tutam rafine edilmemiş deniz tuzu ilave edilir. Karışım ısıtılıp gargara için hazır hale getirilir.

Sirkenin Göz İltihaplanmalarına Etkileri Nelerdir?

Gözdeki iltihaplı durumlar ve göz çevresi enfeksiyonları için bir ölçü elma sirkesi ve dört ölçü su kullanılır. Ayrıca düzenli elma sirkesi tüketmek katarakt riskini de azaltmaktadır. Elma sirkesindeki beta karoten burada anahtar rol oynamaktadır. Etkisini arttırmak için havuç suyu ile içilir.

Görüldüğü gibi elma sirkesi birçok hastalıkta şifahi özellikler göstermektedir. Ama bu mucizevi nimet yanlış kullanımlarda bazı rahatsızlara da neden olabilmektedir. Elma sirkesi asla sek olarak içilmemelidir. Muhakkak suyla, balla veya sebze-meyve sularıyla karıştırılarak kullanılmalıdır. Aksi takdirde ses tellerine ve mideye zarar verebilmektedir.
" } ] }