{ "title": "Ahmet Maranki Elma Sirkesi", "image": "https://www.sirke.gen.tr/images/ahmet-maranki-elma-sirkesi-4403.jpg", "date": "20.01.2024 15:32:18", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Ahmet Maranki elma sirkesi, Elma insan vücuduna en uygun meyveler arasında yer almaktadır. Elma sirkesi taze elmadan yapılan ve vücuda birçok faydası olan tamamen doğal bir üründür. Elma sirkesi salatalarda, zencefil eklenerek veya bal eklenerek içilebilen sağlıklı bir üründür. Fakat elma sirkesini sulandırmadan bilinçsizce içmek bazı durumlarda uygun olmayabilir. Elma sirkesi her gece yatmadan önce 1 bardak ılık su içerisine 2 yemek kaşığı elma sirkesi eklenip iyice karıştırıldıktan sonra içilmelidir. Aynı şekilde kişi sabah uyanınca yine aynı işlemi tekrarlamalıdır. Böylece vücut birçok hastalığa karşı direnç kazanır. Vücuttaki bütün toksinlerden arınmak için sabah akşam elma sirkesi sulandırarak içmek gereklidir. Bu karışıma 3 hafta devam ederek vücuttaki tüm toksinleri dışarı atabilirsiniz. Bu uygulama kişide cilt tonunu da düzenleyerek cilde taze bir görünüm kazandırmaktadır. Ayrıca böbreklere de iyi gelecektir. Ahmet Maranki anlatımı ile elma sirkesi tarifini sizler için paylaşıyoruz.

Ahmet Maranki elma sirkesi tarifi için gerekli olan malzemeler
Ahmet Maranki elma sirkesi nasıl yapılır?

Öncelikle elmaları bol su ile yıkayın. Daha sonra elmaları bir bıçakla ortadan bölün. Tam ortadan bölünen elmaları tekrar yarıya bölün. Böylece her elma 4 eşit parçaya bölünmüş olacak. Fakat elmaları metal bıçak kullanarak bölmeyi tercih etmemelisiniz. Elma sirkesi yapımında elmaları tahta bıçak kullanarak bölme işlemini gerçekleştirmeniz püf noktalar arasında yer almaktadır. Elmaların bölünme işlemi tamamlandıktan sonra elmaları büyük cam kavanozlara doldurun ve üzerine eşit miktarda su ekleyin. Su ekleme de tamamlandıktan sonra kavanozların kapağını kapatın. Eğer kavanozların kapağını tamamen kapattığınızda sirkenin çok keskin olacağını düşünüyorsanız kavanozların ağzını tülbentle kapatıp bir lastikle sıkıştırabilirsiniz. Yaklaşık 6 ay kadar kavanozları üstü kapalı bir şekilde bekletin. Bekleyen kavanozlar 6 ayın sonunda elma sirkesi olarak kullanıma hazır hale gelecektir.

Ahmet Maranki elma sirkesi faydaları nelerdir?
" } ] }