Ev yapımı elma sirkesi: Ev yapımı elma sirkesinin birçok faydası bulunmaktadır. Cilt sağlığı, saç sağlığı, vücut organları, sindirim sistemi ve vücut üzerinde daha birçok etkisi bulunmaktadır. Ev yapımı elma sirkesi oldukça pratik ve kolay bir şekilde hazırlanmaktadır.
Ev yapımı elma sirkesi gönül rahatlığıyla doğal olduğundan emin olabilmenizi sağlamaktadır.
Kişinin kendi elleriyle elma sirkesi hazırlaması kullanımında aklında soru işaretleri olmamasına fayda sağlamaktadır. Elma sirkesi vücuttan tüm toksinlerin atılmasında fayda sağlayan bir üründür. Sindirim sistemini ve bağışıklık sistemini güçlendiren vücuda direnç kazandıran bir sirke çeşidi olan elma sirkesi, taze elmada bulunan tüm vitamini muhafaza etmektedir. Kişide fazla kilo atımına da fayda sağlayan ev yapımı elma sirkesi kişinin yaptığı diyeti destekleyerek daha rahat kilo verilmesini sağlamaktadır. Diyet yapmayan insanlarda ise düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde yemek öğünlerinde hiçbir kısıtlama olmamasına rağmen 1 ayda en az 2 kilo verilmesini sağlamaktadır. Elma sirkesi salatalara 1-2 kaşık eklenerek vücuda alınmakta veya 1 su bardağı suya 2 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyerek içilmek suretiyle vücuda alınmaktadır. Böbreklerin sağlıklı çalışmasına fayda sağlayan, karaciğerin yükünü hafifleten, kilo vermeye yardımcı olan, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücuda direnç kazandıran, ciltteki lekelerin oluşumunu engelleyen veya var olan lekeleri gideren elma sirkesi faydaları saymakla bitmeyen sağlıklı bir üründür.
Ev yapımı elma sirkesi keskin bir tada sahip olduğu için ve doğal asit içerdiği için kesinlikle sulandırılarak kullanılmalıdır. Sağlığa birçok faydası bulunan elma sirkesi bilinçsizce ve doz aşımına dikkat etmeden tüketildiği takdirde çeşitli problemlere neden olabilir. Bu nedenle sulandırarak inceltilmesinde fayda vardır. Sizde düzenli ve bilinçli bir şekilde sabah akşam 1 bardak ılık su içerisine 2 yemek kaşığı
ev yapımı elma sirkesi ilave ederek içildiğinde vücuttaki tüm toksinlerin atılmasını sağlamaktadır.
Öncelikle elmaları bol su ile yıkanmalıdır. Kullanılacak malzemeler ve kaplar suyla iyice yıkanmalıdır. Daha sonra elmaları küçük küçük parçalara bölün. Kavanozların içine yarısına gelecek şekilde saf suyu doldurun. Daha sonra su içerisine şekeri ilave edin. Şekeri eriyene kadar karıştırın. Daha sonra tuzu ilave edin ve 1-2 tur daha karıştırın. Artık doğranan elmaları kavanoza doldurup kavanozun kapağını kapatabilirsiniz. Eğer kavanozun kapağını kapattığınızda sirkenin çok keskin olacağını düşünüyorsanız beyaz bir tülbentle kavanozun üzerini kapatın ve lastik ile sıkıştırın. 2 ay bekledikten sonra ev yapımı elma sirkesini kullanabilirsiniz. Serin bir yerde elma sirkesini muhafaza etmenizde fayda vardır.