Öncelikle elmalar güzelce kesilerek sap ve çekirdeklerinden ayıklayın. Ayıklanan elmaları irice doğrayın ve geniş ve temiz bir kabın içine koyun. Elmalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Bittikten sonra temiz suyu alın ve elmaların üzerini yaklaşık olarak 1 parmak kadar geçecek şekilde ilave edin. Suyu koyduktan sonra içine balı ve kaya tuzunu da ekleyip karıştırın ve daha sonra 2 litrelik bir cam kavanoz içine dikkatli bir şekilde doldurun. Dolduktan sonra ağzını sakın kapatmayın hava alması ve içine bir şeyler girmemesi için eğer mümkünse üzerini temiz bir tülbent ile kapatarak bağlayın. Sinekler ve sirke böcekleri geleceği için tülbent sirkenizi koruyacaktır. Sirkenizi ilk olarak her gün düzenli bir şekilde karıştırın ve daha sonra tekrar aynı şekilde üzerini kapatın.
Günde bir defa daha sonra ise haftada bir defa karıştırmanız yeterli olacaktır. İlk haftadan sonra elma sirkesinin üzerinde küçük sirke böcekleri gelecek göreceksiniz bu sizin iyi bir yol izlediğiniz ve sirkenizi güzel olmuş demektir.
Elma sirkenizin tam olarak olması için yaklaşık olarak 2 ay kadar beklemek gerekecektir. Sirkenizi hazır olduktan sonra tülbenti açın ve içinde bulunan bir tabaka mantar küfü oluşmuş olacaktır. Bu durum gayet normaldir bu tabaka bir maya tabakasıdır. Hatta bu maya tabakası ile bal kullanmadan diğer yapacağınız elma şirketlerini de rahatça mayalayabilirsiniz. Ayrıca bu elma sirkesi yapılışını yol alarak diğer meyvelerden de şirketler yapılabilir.
Elma sirkesi yapılışı bitti hepinize afiyet olsun.